Titanic utställningen
Imorsen klev jag upp 08:00 för att åka till stan. Efter lite försening pga vägarbete så kom jag fram efter 10:10 och då gick jag direkt till Big Smajl och åt en liten strips meny + pepsi max till :)
Det var mumsigt!
När jag var klar så gick jag till ICA för att köpa lite piggelin godisar och sedan gick jag upp till skolan för att vi skulle samlas i klassrummet 11:30 för att en lärare skulle berätta lite om båten Titanic.
När han var klar efter en kvart så samlade vi ihop gruppen för att tillsammans gå till Titanic utställningen och gå på en guidad tur där :)
Den guidade turen är förinspelad så man får hörlurar och en dosa. På dosan så kan man stoppa/starta och höja & sänka volymen och även byta språk om man vill det. Man har guidningen i lurarna och rösten säger precis vilken bild och monter det är han berättar om :) Så det är bara att göra som han säger hela tiden. 
Innan man kliver ombord på båten så får man ta ett kort på lastbryggan och sedan får man köpa det kortet för 50kr om man vill efter att man har klivit av båten och guidningen är slut.
 
Detta var en mycket intressant utställning och man får se saker som ha varit med på båten, saker som folk i båten har haft på sig, man får se hur det såg ut inuti båten, man får känna på ett litet isberg hur kallt vattnet var som många frys ihjäl i och man får veta mycket bra fakta men tragiska.. Dom flesta som dog drunknade inte, dom frös ihjäl...
Ingen i klassen ville köpa kortet som vi tog i början, så jag passade på att köpa det för att jag vet att jag skulle ångra mig annars så därför köpte jag det :)
Hade gärna tagit bort många från fotot, men det går inte så det får vara som det är. Det är ändå ett roligt minne :) För hur ofta är man ombord på den kända båten Titanic? ALDRIG!!
Bilden är från google :)
Jag rekommenderar Titanic utställningen varmt :)
Den var så intressant!
Dock får man inte ta kort där inne och det tycker jag är väldigt tråkigt... :(