En fräsande boll
God dag i stugorna :)
Veckorna bara springer iväg och nu är det söndag igen. Tre dagar i rad nu så har vi haft besök av en liten igelkott som springer på våran altan där vovve är :) Den är inte så jätterädd av sig och rullar inte ihop när man går förbi den, men då hunden kommer nära eller springer ikapp den så blir det en fräsande boll, hihi!
En dag satt den inuti en påse och åt på något gammalt älgkött och vi kunde gå fram och klappa den om vi ville, den märkte aldrig oss för att den var så upptagen med att äta :)
Dagen efter så var den och sprang på våran altan och hunden stod bara och tittade på dig. Förmodligen så har han luktat på den och känt vad vass den är, så han vill inte gå fram till den igen.
Igår gick jag ut till hunden och då fick jag se att igelkotten hade rullat ihop sig nedanför vattentunnan som vi har framför altanen :) Det slutade med att jag fick locka in hunden med godis så att den lilla kotten fick gå dit den var på väg. En stund senare gick jag in, hämtade kameran och fick några fina & söta bilder på kotten <3
Så söt <3
Dessa djur gör ett enormt arbete i naturen!
Så glad att dom finns :)
 
Nu ska vi fara ut och gå en sväng.
    Ha en fortsatt bra dag! :)
Dom kom från solen
God kväll kompisar :)
Detta har varit en lång men bra dag. Solen har lyst från en klarblå himmel hela dagen och det har varit +5,9grader ute :) Satt stilla i solen på altanen en stund och då var det faktiskt riktigt skönt ute <3 Flygplanen flög över oss med jämna mellanrum i hela 4,5timme :) och varje gång dom kom över oss så blev dom utskällda av en glad vovve på altanen, haha! 
Jag var faktiskt så smart så jag tog med mig kameran ut och direkt jag hörde ljudet från planen så tog jag i kameran, zoomade in och hann faktiskt ta några bra bilder på dom :) Jag tycker att det är kul att fota flygplan när dom är i luften och det är en mäktig känsla när dessa stora jasplan flyger över gården, det bara dånar när dom kommer, haha! En gång hängde jag ut genom fönstret och då kände jag hur det vibrerade i fönsterkarmen :) Det är stora och mäktga saker det där!
Detta är en av dom bästa bilderna jag hann ta :)
Dom är så snabba + solen på det..
Det är inte lätt att fota dom, men det gick :)
Med rätt inställningar på kameran från början och sedan vara snabb, då går det!
Dom kom från solens håll, vilket innebär att jag måste rikta kameran mot solen och zooma in.... :)
Allt går om man vill och jag är glad att jag ens hann fota dom! :)
 
Hoppas att du har haft en härlig lördag :)
Nu tänkte jag äta lite kvällsfika och sedan sova.
Magen kurrar..
Är så trött, så det blir en tidig kväll ikväll med tanke på att jag sov så lite inatt...
    God natt! :) Zzzz
 
Spara prislapparna
Jag har husets minsta rum och det betyder att det finns inte så mycket plats att lägga alla saker på.. Jag har en en stor hylla som är 2meter lång och den är alltid full med lådor, en mindre hylla som också nästan jämt är full och sedan har jag ännu en hylla och den är mindre och den är alltid full också. Man kommer in och lägger ifrån sig sakerna och sedan får dom ligga där tills högen rasar, haha! Jag gillar att ha rent och snyggt kring mig och tycker att det är så jobbigt när det är stökigt.. Tack vare dessa hyllor så rymmer jag ju mycket :) men jag överbelastar den hela tiden och då ser det bara rörigt ut. 
Så därför släpade jag in mig själv i rummet idag och tvingade mig till att ta bort alla saker därifrån, lägga dom i sina lådor och även kasta det som ska kastas. Är t.ex expert på att spara prislapparna från kläderna när jag har klippt bort dom, haha! Så det var ganska många sådana på hyllan, men nu är dom i soporna. 
Nu är hyllorna precis som dom ska vara :) men så kommer dom bara vara typ tills imorgon, haha! Alltid hittar man något nytt som man bara lägger ifrån sig och låter det ligga där. 
Före...
Såhär har det sett ut väldigt länge.
Man har lagt dit en sak och då har en annan åkt ner i golvet..
Så man har fått knöla dit sakerna så att dom ska stanna där uppe, haha!
Nu är kvittorna på sin plats, prislapparna i soporna, lådan på sin plats och allt annat är också på en annan plats nu där dom hör hemma :)
Efter :)
Jag hade gärna rensat mer på denna hylla, men det som nu är kvar på den rymmer jag ingen annanstans. 
Vill gärna ha alla mina saker i mitt rum och därför får det se ut såhär på hyllan :)
Det blev ialla fall lite mer plats för andra saker, haha!
Jag lovar att jag kommer att hitta mer att fylla hyllan med, oroa er inte! ;) 
Före...
Detta är egentligen mitt skrivbord, men eftersom att jag numera bara sitter vid matbordet så har detta blivit en avlastningshylla som alltid är full.
Har man ett litet rum så utnyttjar man varenda lilla plats till att lägga saker på, och det är precis det jag gör nu.
Minsta lilla hål som blir så trycker man dit något bara för att det ska rymmas.
Efter :)
Såhär ska den se ut när inte datorn står på den!
Nu får vi se hur länge denna kommer vara tom :)
Det är alltid skönt när man får rensa och se skillnaden efteråt.
Då är det ju typ kul att städa helt plötsligt :)