Det hela började före jul
Det hela började före jul.
Jag fick veta att det var okej att slå ihop guidningen och gymnasieArbetet till ett arbete. Jag valde då att skriva om landskyrkan som också är Sveriges största landskyrka. Jag började leta efter information på internet och på wikipedia, men där hittade jag inte alls lika mycket som jag hade hoppats på... Så tillslut gav jag upp och mailade istället en personal i kyrkan och hon skickade mig tre olika bilagor med all information som jag behövde för att göra detta arbete :) Jag satt länge och läste för att förstå vad som stod, vad jag skulle skriva om och hur jag skulle skriva det så att det skulle bli mina egna ord.
 
Efter jullovet så kom jag igång med arbetet på riktigt och jag kämpade på så gott jag kunde utan att få hjälp... Ibland fick jag hjälp med det jag hade problem med, men det var inte alls den hjälpen jag behövde för att kunna gå vidare. För bara två veckor sedan så kom en elevassistent in och hon började hjälpa mig, det var först då jag fick den hjälpen jag behövde :) Jag raderade dessutom allt jag redan hade skrivit och började om på nytt när hon satt bredvid. Det resulterade i att på en lektion, från att ha rederat allt till att skriva om på nytt så är jag strax klar med gymnasieArbetet :) Det tog bara 9månader att få riktig hjälp.. trots att man har bett om hjälp miljoner gånger. Det är inte så lätt när tre olika lärare säger tre olika saker...
 
För någon vecka sedan så ringde jag till en vaktmästare och frågade om jag kunde få komma och titta i kyrkan för att jag skulle ha en guidad tur där och jag ville se hur jag skulle gå. Då fick jag veta att jag skulle prata med hans kollega för att det var den som skulle jobba dagen jag ville komma. Jag ringde till vaktmästarens kollega och frågade om jag kunde få komma och kolla och även gå upp till klockorna. Just den dagen passade det inte så jag fick nöja mig med att kolla på sakerna nere inne i själv kyrkan och jag berättade också att jag skulle ha en guidad tur där om två veckor och ville så gärna gå upp till klockorna även då. När jag sa det så lät han så besvärad och var inte alls så trevlg som han borde ha varit...
Vi kom överens om att jag skulle höra av mig någon dag innan det var dax för guidningen så skulle dom se om dom var tillräckligt med personal så att en kunde följa med upp. I vanliga fall så brukar dom inte ta med guidade grupper upp dit enligt just denna vaktmästare.
 
Eftersom att jag då var ledig igår och ville så gärna gå upp till kyrkklockorna så passade jag på att ringa till den första vaktmästare som jag har pratat med en gång tidigare och även smsat med. Jag ringde till han igår och sa som det var, att jag skulle komma och guida min klass i landskyrkan och att vi var totalt 8-10personer och jag ville så gärna komma upp till klockorna för att jag har någon slags kärlek för dessa klockor, haha! För han var det absolut inga problem alls och vi skulle få gå upp till klockorna. Jag skulle dock höra av mig en stund innan vi kom till kyrkan bara för att han skulle få en chans att ta sig till kyrkan i fall att han var ute på vift :) 
När han sa att vi skulle få gå upp till klockorna så blev jag överlycklig och kunde inte sluta le. När vi hade pratat klart i telefonen igår så hoppade jag av glädje <3 Ha var så trevlig och snäll i telefonen så det var kul att prata med han. Han lyssnade på mina frågor och på det jag sa. Han gav också bra svar :)
 
Så var dagen äntligen här. Idag var det då dax för mig att guida klassen i kyrkan. Jag ringde till han när vi var vid församlingsgården och sa att vi skulle till kyrkan efter att vi hade varit vid församlingsgården. När vi hade börjat gå mot kyrkan så kom det en vit bil och jag misstänkte att det var han, vilket det också var. Det hoppade ut en människa ur bilen och kom sedan mot oss och frågade efter mig. Vi skakade hand och han sa då att han snart skulle komma och låsa upp klocktornet. 
 
Vi fortsatte våran promenad mot kyrkan och sedan var det min tur att ta över. Jag tog med gruppen till framsidan i skuggan för att berätta om kyrkans historia, utseende och även om kyrktuppen :) När jag hade gjort det så gick vi in i kyrkan och där gick vi en liten runda och sedan var det dax att gå upp till orgeln. När jag hade pratat liten om den så gick vi ner och sedan gick vi en snabbis upp i predikstolen och kollade på utsikten. När det var gjort så gick vi ner igen och då sa jag att vi nu skulle gå till den sista saken och även den bästa saken av dom alla - nämligen kyrkklockorna! :D <3
 
Vaktmästaren tog täten och jag gick bakom. När vi var på väg mot trappuppgången så småpratade vi lite, bl.a om att jag aldrig hade varit upp till klockorna förr och att detta skulle bli så kul. Väl inne vid trappen så började vi gå uppåt, fy så jobbigt det var säger jag bara! Det var nästan spikrakt uppåt och det är nästa 50meter dit upp :) Brant som bara den och det var jobbigt att gå. Vi flåsade allihopa när vi kom dit upp. Det är jobbigt att gå i ett trångt utrymme i +27graders värme och dessutom uppför och det är en brant stentrappa. 
 
Väl uppe så visade han mig vilken klocka som var störst och vilken som var minst för att det kunde jag inte se själv. Jag tyckte att alla tre var lika stora :) När han hade visat det så sa han att vi kunde gå ut på "balkongen" efter att jag hade sagt det jag skulle säga. Han höll sig i bakgrunden och var tyst medans jag pratade och det tycker jag var bra eftersom att det var mitt jobb att prata just då. När jag hade tackat för mig så gick vi ut och kollade på den fina utsikten uppifrån kyrkan. Där blåste det ljumma vindar och det var så skönt <3
Efter en liten stund så gick hela klassen och läraren ner igen, men jag stannade kvar uppe en stund för att prata. Han var så glad, trevlig och snäll. Vi var kvar ett tag däruppe bara jag & han och bara pratade om allt möjligt. Jag fick också se dom gamla klockkläpparna som satt i klockorna från första början. Jag passade även på att ta några kort och att känna på en klocka :) Jag hade gärna stannat kvar ett tag till med han däruppe, men var tvungen att gå ner tillslut för att vi skulle gå vidare till sista stoppet som en annan i klassen skulle prata om. 
 
När vi kom ner igen och han hade låst dörren så tog vi hand igen och jag tackade så mycket för att vi fick komma :) och sen sa han att jag skulle ha det bra och då sa jag detsamma! Sedan gick han nog tillbka till församlingsgården och fortsatte göra det han skulle göra, och vi gick vidare till sista stoppet för dagen.
Det blev en mycket lyckad guidning för min del och jag är så nöjd! Det bästa av allt var helt klart att få träffa han och att gå upp till kyrkklockorna <3 Jag gör gärna detta igen, men helst något som bara har med klockorna att göra, hihi! Jag trivdes däruppe och det blev ju inte sämre för att han var med ;)
Stora klockan <3 Även kallad storklockan!
Denna hänger i mitten.
Mellan stora klockan <3
Det är även denna klocka man hamnar under när man kommer upp för trappen.
När jag kom upp så sa jag "oh shit, här var det en klocka, haha!" Jag såg den inte först och jag var heller inte beredd på att det skulle sitta en klocka så när ingången :)
Lilla klockan <3
Denna hänger längst bort. 
 
Jag är så otroligt nöjd med denna dag! :D
Så glad att jag fick just den vaktmästaren som jag faktiskt fick. Det gjorde det hela mycket lättare och han är så snygg! <3 Han kan inte vara mycket äldre än mig och jag vet att han har en son :) men om han är singel eller inte, det vet jag inte...
Jag hade inte tackat nej till att börja lära känna han och att vi förhoppningsvis får starka känslor för varandra, mer än bara vänskapkänslor. Det hade inte skadat mig, då jag längtar så enormt mycket efter en pojkvän. Han är min typ! Så ja, jag är glad att det var just han som följde med idag och tog med oss upp till dom mäktiga klockorna. Det kunde inte har blivit bättre än vad det blev. 
Ja, jag blev intresserad av han!!
 
När guidningen var klar så skulle vi gå tillbaka in till centrum för att äta en sen lunch. Men eftersom att det var +27grader och stekande sol från klarblå himmel så gick vi en sväng in på ICA och köpte varsin glass :) När vi kom in där så fick jag säga hej till min bror som jag inte ha träffat på länge <3 Det var kul att få se han igen! :) Klasskompisarna frågade vem det var och då sa jag att det var min bror :) Då var det en i klassen som sa att hon skulle haffa han, men då sa jag att han är redan upptagen, haha!
 
Denna dag har varit så bra, både känslomässigt och vädermässigt <3
Mer sådana här dagar tack! :)