Spökväxt
Några av alla konton som jag följer på Instagram lägger ut bilder lite då och då på en växt som heter spökväxt. Jag tycker att den växten är så fin och lite annorlunda, så jag har länge vilja ha en själv. 
På julafton så såg jag att det stod en påse under julgranen och på påsen så stod det Blomsterlandet. Jag tänkte inte så mycket mer på det eftersom att jag inte visste vem det var till och för att det kunde ha varit precis vad som helst där i.
Senare på kvällen när vi hade ätit och det var dax att öppna julklapparna så var det jag som fick den påsen, då förstod jag direkt vad det var :) Jag öppnade påsen sist och det visade sig att det var en spökväxt i påsen! :D Mycket finare i verkligheten än på bild <3
Denna växt heter egentligen Sicksackbuske, men man kallar den oftast för spökväxt eller spökträd :)
Ända sedan julafton så har den stått på en hylla i mitt rum (kan inte ha den i fönstret pga rullgardinen) för att det är det ända stället den ryms på. Bara för någon dag sedan så flyttade jag ner den till min lilla datahylla för att kunna vattna den ordentligt, men också för att den skulle få mer ljus på sig :) Bladen ska vara gröna, men som ni ser så är dom lite gula/orangea så jag tror inte den trivs i mitt lilla, varma och mörka rum... :(
Så igår när jag var ledig så flyttade jag in den i TV-rummet för att se om den trivs bättre där. I TV-rummet är det mer luft för att det är ett myket större rum och där blir det ljust direkt det blir ljust ute. 
Den får stå där nu ett tag och se om den blir piggare, annars måste jag hitta ett annat ställe åt den och även hitta ett annat sätt att sköta om den på.