Träna på engelska
På det stället som jag är och gör praktik nu är det väldigt många tyskar som bor där och kommer och äter & dricker alkohol. Jag är väldigt dålig på engelska och har svårt att förstå och prata det språket. Jag vill helst gömma mig för att slippa prata med dom. Borde verkligen börja träna på engelska igen så att det inte är lika jobbigt att vara bland just dom människorna. 
Jag tycker att det är jättejobbigt att prata det språket just för att jag är så osäker och jag blir röd i ansiktet och börjar svettas när jag väl måste prata. Jag önskar att jag kunde både eneglska och tyska flytande för att det hade underlättat allt för att då hade jag kunnat prata med alla som är där :) 
Önskar att jag kunde knäppa med fingrarna och vips så kunde jag både svenska, engelska och tyska flytande :) Slippa träna på det, jag vill kunna det direkt! 
 
Igår gick jag fram till ett bord och skulle fråga om jag kunde ta deras tallrikar, så jag sa "can i take your place?" fast jag skulle ha sagt plate istället, haha! Han förstod vad jag menade som tur var, men det var lite pinsamt. En stund senare så gick jag till ett annat bord där det satt typ 15personer och då hann jag bara säga "can i take..." innan gubben sa "JA det kan du!" Det var alltså svenskar som satt vi det bordet. Gubben som satt snett mitt emot han jag frågade sa "det märks att ni har många utländska här när ni börjar prata engelska" och då svarade jag bara "joo, det har vi!" och fortsatte plocka tallrikar. Man får hela tiden gissa vilka som är svenskar och inte för att det syns ju inte.
Det kan vara jobbigt ibland.
Måste verkligen börja träna på engelska, hade underlätta praktiken massor! :)
 
Hoppas att ni har haft en härlig dag :) Här har det varit -11grader ute och sol <3 Så vackert! Jag har varit ute och tagit massor med bilder som ni kommer att få se då och då framöver. :) Det blev så snygga bilder <3