Jobba kväll
Jag har nu testat att jobba frukost/dag och även jobba kväll. Jag tycker att det är mycket roligare att jobba kväll :) Det är mindre personal, snällare personal och jag får göra det jag känner mig mest trygg med. Jag får ta hand om disken, se till så att allt är påfyllt i buffén, tömma borden från tallrikar & skräp när gästerna har farit och jag får torka borden. Får även fylla på bestick när det är slut.  När jag inte har något att göra så går jag till receptionen och kollar vad dom gör där, pratar med receptionisten och har jag tur så hinner jag vara med och se på när dom gör drinkar och folk köper alkohol :) Jag trivs bättre med kvällspersonalen än med dom som jobbar dagtid.
Det är mycket lugnare på kvällen och inte alls lika stressigt, trots att det är bokningar och 2rätters middag! Dom som jobbar där tycker att det är stressigt, men för mig som praktikant så är det ganska chill, haha! :) Tiden går ända mycket fortare på kvällen trots lite att göra än vad dagtid gör. 
Jag hade gärna jobbat kväll varje dag (vet att det låter konstigt att säga så) men man ska ta sig hem sen också och det gör jag inte varje kväll i nuläget...
Just nu så är det högsäsong och det är extremt mycket tyskar och engelskmän som kommer och äter och bor där jag har praktik. Jag tycker att det är jobbigt när det är så lite folk som pratar svenska... jag är inte alls bekväm med det engelska språket och tycker att det är svårt att förstå vad dom säger och sedan prata med dom :( Önskar att jag var mycket bättre på engelska nu när det är det språket som krävs på min praktikplats just för att det är så mycket utländsak folk där... Jag håller mig mest undan och vill inte prata med dom!
Jag önskar att jag kunde engelska, tyska, franska och spanska flytande, för då hade det inte varit några konstigheter att prata med gästerna. Det hade varit ganska coolt :)