Skata
Det må vara dom mest osmarta och tjuvliknande fåglarna som finns, men jag har över ett år velat få en bra bild på en skata. När solen lyser på dom så skiftar dom så fint i typ grönt och lila på stjärten och resten är vitt och svart. Så fort jag ser en skata så hämtar jag alltid kameran men då flyger den rackarn iväg... Dom ser och hör ALLT så det är svårt att fånga dom på bild.
 
Idag när jag satt vid datorn och pluggade så såg jag i ögonvrån att något rörde sig på gräset utanför fönstret, så jag tittade dit och såg att det var två skator som hoppade runt där :) Som tur var hade jag kameran bredvid mig och två stora blommor i fönstret, så jag kunde röra händerna fritt utan att fåglarna såg att det rördes och jag lyckades få upp kameran och fånga en av dom på bild:
Inte alls den bästa bilden och jag är inte nöjd med den heller, men det är den bästa bilden jag lyckades få på den idag... :) Dom hör och ser allt så man får göra det bästa av situatonen när dom är så nära.
Det är dessutom en snödriva och en buske ivägen, vilket gör att det blir svårare att ta kort på dom, dom rör ju på sig hela tiden. 
Rackar-fåglar!