fotostaden.blogg.se

Att få ha vilka kläder man vill
God morgon :)
På mina senaste praktik platser så har det varit klädkod. Man är tvungen att ha svarta kläder och en tröja med företagets logga på. Ibland kan jag tycka att det är skönt för att då behöver man inte fundera på vad man ska ha för kläder när man jobbar, men jag kan ibland tycka att det är jobbigt för att jag vill ha mina egna kläder och jag kan även tycka att det känns äckligt att ha samma kläder varje dag trots att man tvättar dom... En och två veckor går bra att ha samma kläder på sig, men när praktiken är fem veckor lång så vill jag gärna byta och ha något annat på mig. Att få ha vilka kläder man vill känns mycket roligare och fräschare tycker jag. Nu säger jag inte att personer som jobbar i t.ex en restaurang är äckliga bara för att dom har samma kläder på sig varje dag, jag själv gillar inte att ha det och jag vill inte ha det heller för att för mig känns det inte bra. Jag gillar kläder och har så mycket fina plagg så jag vill gärna byta ofta.
På platserna jag har haft min senaste praktik på så har jag varit i en restaurang och fyllt på mat, torkat bord och plockat in smutsig diskt och plockat ut ren disk, och det har gjort att man blir blöt och man får matrester på sig. När man är så blöt som jag var där och man är så kladdig så är det inte kul att ta på sig samma kläder dagen efter igen. Usch!
 
Nä, jag vill ha mina egna kläder. Efter jul så ska jag vara på en restaurang...igen :( så jag får väl stå ut fem veckor för att sen få ha mina egna kläder igen. Jag har inga problem med att ha praktik i en restaurang och hålla på med mat och disk, problemet är att man blir så himla kladdig & blöt, och det är inte i en restaurang jag vill jobba i efter gymnasiet, jag har inget intresse alls för det, tycker inte att det är så himla kul och jag vill inte vara på samma ställe hela tiden och göra samma saker dag in och dag ut. Jag är inte gjord för det. haha!
Jag kan ibland tycka att det är jobbigt att vara bland folk hela dagar och vissa ställer frågor som man själv inte har svar på och vissa skämtar och skämten är inte alls roliga och man förstår dom inte heller. 
Detta kanske låter jättekonstigt, men jag tycker att det är roligast att jobba med disken. Hämta en vagn med brickor på och köra in dom för att skrapa av matresterna och sortera besticken på ett ställe, brickorna på ett annat ställe, glasen & kopparna på ett annat ställe och tallrikarna på ett annat ställe och sedan starta bandet så att allt åker in i diskmaskinen. När den är klar och allt har kommit ut igen så är det dax att ställa allt på sin rätta plats och sedan börja om igen med att hämta en ny vagn :) Jag gillar även att stå i kassan, men då får det inte vara så himla mycket folk samtidigt för att då blir det kaos. 
Jag vill kunna klä mig på detta vis när jag ska till jobbet :) Tunna strumpbyxor, en kjol, en t-shirt och en kofta. Jag trivs bäst i thights/strumpbyxor och en kjol eller en tunika. Jag är ingen människa som gillar att ha byxor på mig, tycker bara att det är obekvämt. Jag föredrar att få ha vilka kläder man vill för att det ska vara bekvämt att ha kläder på sig och inte obekvämt. Man ska ha det man trivs bäst i helt enkelt :)
 
    Ha en härlig dag :)