Bilen ville inte samarbeta
Vissa fordorn blir inställda, vissa åker ner i diket och vissa krockar. Igår var det ett rejält busväder och idag är det glashalt på vägarna och plusgrader. Jag skulle upp och göra några ärenden 4mil ifrån där jag bor. Bilen ville inte samarbeta och det var inte kul att åka för att bilden ville åka zick-zack hela tiden...
Väl framme så spännde man sig hela tiden när man var ute och gick för att man är så rädd för att halka omkull. När vi satt och åt lunch så blev det en bilkö utanför fönstret och alla rusade till fönstret för att se varför det var en kö där, det visade sig att det hade blivid en krock där bara några sekunder innan vi såg kön. Allt gick bra och alla inblandade körde därifrån efter ca 2minuter kanske.
När jag sedan åkte hem vid 12:00 så var det bättre före men fortfarande halkigt. Jag var inte rädd för att jag skulle åka av vägen, det gick bra. Imorse vid 07:00 när jag åkte upp så var det inte roligt och jag trodde att hjärtat skulle ploppa ut några gånger eftersom att bilen åkte åt sidan några gånger, jag gillar inte sånt...
 
Idag är jag öm i hela överkroppen efter all skottning igår. Vill helst inte röra armarna för att det gör så ont då :( men jag kämpar på. Det var minst 30cm snö igår som skulle skottas bort och det var inte det lättaste kan jag säga. Jag fick sparka på snöräven för att ens kunna fylla den med snö. Det var så tungt och jobbigt, men kul :) Jag har ingen kropp som klarar av att skotta och blir väldigt ofärdig av det... men ibland så känner jag att jag måste hjälpa till för att dom andra ska få slippa någon gång. Lite kan jag skotta och sedan måste jag egentligen sluta, men igår blåse det och snöade det så mycket så att jag var ut två gånger. Första gången så skottade jag bara upp en liten väg så att vi tog oss in och ut med bilen. Andra gången så tog jag resten och tippade vid vägen så att pappa kunde ta bort det med traktorskopan. Jag tycker att det är kul men jag blir så ofärdig av det.
 
I helgen ska jag bara ta det lugnt & vila, det har varit en jobbig vecka och många frågetecken vilket gör att jag sover så dåligt på nätterna för att jag ligger bara och tänker, dessutom så har jag dåligt samvete över vissa saker och det gör ju inget bättre. 
Jag ska försöka komma på nya idéer till Instagram, byta gardiner i mitt rum, dammsuga och torka av mina älskade affischer <3 för att dom är gråa av damm, haha! Efter det så ska jag bara ta det lugnt, känner att jag behöver det när jag sover så dåligt på nätterna och när jag har såhär ont i kroppen.
(bild från 2014)
Vi har betydligt mer snö nu än vad bilden visar :) Idag når snön upp till lite mer än halva busken.
Busväder
God afton mina vänner :)
Planen var att jag skulle till skolan idag och sedan 13:00 så skulle vi på en alkoholkurs, men precis innan jag skulle gå ner till bussen så ringde läraren och sa att kursen är inställd och då behövde jag inte komma för att dom skulle ända bara sitta i klassrummet och plugga + att det är så dåligt väder nere vid kusten och då tykte hon att jag skulle slippa he mig ut på vägarna bara för att vara på lektionen i 2timmar och sedan hem igen. 
Det var snällt av henne att ändå tänka på mig och ringa och berätta hur det ligger till :)
 
Idag är det ett riktgt busväder utanför fönstret. Jag älskar detta och tycker att det är så mysigt att vara ute och gå korta promenader, vara ute på gården, skotta och även sitta inne i värmen och kolla ut <3 :) Men jag tycker att det är jobbigt att vara ute på vägen och sitta i något fordon när det är såhär blåsigt, snörök och halkigt... :( Skickar en tanke till alla som är ute och kör på vägarna idag, och en extra tanke till dom jag känner <3 Ni är så modiga och duktiga. Till alla som är ute och kör eller ska ut och köra -  Kör försiktigt!!
Såhär ser det ut just utanför dörren <3 Jag gick ut och skottade litegrann bara så att man ska kunna gå någonstans utan att behöva plumsa och få snö i skorna.
Jag önskar mera snö för att då blir det ännu mysigare nästa vecka när det är 1:a Advent <3
Och såhär ser det ut framför postlådorna. Brevbäraren måste ju ha klivit ur bilen för att kunna lämna våran post, han når ju inte annars, haha!
Tur att snön var packad så jag skönk inte hela vägen och slapp snö i skorna när vovve drog och jag skulle hämta posten :)
 
    Ha en skön kväll :) 
  
 
 
Småfåglarna
För några år sedan så köpte jag en svamp som man ska ha fågelmat i. Den köpte jag ur tidningen Panda. Den har bara legat i förrådet sedan dess och samlat damm. I fredags när vi var och handlade så passade jag på att köpa talgbollar för att kunna ge småfåglarna mat i vinter :)
Igår medans det var ljust ute så passade jag på att lägga ner bollarna i svampen och gå ut och hänga upp den. Jag passade även på att ta med kameran ut för att kunna fota svampen :) Det känns bra att använda den och samtidigt ge småfåglarna mat <3 
Hittills så har vi haft massa småfåglar i träden på våran gård, så jag hoppas att dom stannar och att dom hittar maten som jag har hängt ute vid ett träd. 
Andledningen till varför jag matar dom är för att förhoppnigsvis få fina bilder på fåglarna, men också för att dom ska överleva vintern! Det var en kompis som påminnde mig om svampen :) 
Denna svamp sitter på ett ställe så att vi ser den från våran altandörr och där hundarna inte når den. Så förhoppningsvis så vågar fåglarna flyga dit och äta trots att hundarna är ute :)